Dupa doi ani de absenta, The Life Ahead semneaza reintoarcerea actritei Sophia Loren in spatele camerelor de filmat ale fiului sau, pentru o noua adaptare a romanului lui Romain Gary.

Cu acest film, Edoardo Ponti le ofera un frumos cadou de Craciun abonatilor Neflix: reintoarcerea mamei sale pe marele ecran, vedeta cinematografiei italiene, o actrita extrem de indragita de multi. Sophia Loren interpreteaza rolul doamnei Rosa, o fosta prostituata care gazduieste in apartamentul sau modest copiii orfani.

Printre acestia se numara si tanarul Momo, un refugiat senegalez care de descurca cum poate facand pe cartita pentru un dealer local. Relatia dintre cei doi incepe cu stangul dupa ce Momo incearca sa ii fure geanta pe strada. Chiar daca cei doi, Momo si Rosa au un caracter puternic, au si ei anumite “fisuri”, defecte.

Rosa a cunoscut infernul la Auschwitz. Sufera de un inceput de Alzheimer, traumatismul este inca prezent si se refugiaza seara in pivnita pentru a-si calma demonii. El este orfan, viseaza la familia pierduta si sa aiba si el propria sa familie. El vede in Rosa o mama, ea vede in Momo un fiu.

Romanul lui Romain Gary este evident sublim si ofera de unul singur o baza solida pentru o poveste emotionanta. Insa reusita filmului se bazeaza in totalitate pe acest duo format din Rosa si Momo. Ce bucurie sa o revedem pe Sophia Loren intr-un rol care i se potriveste de minune. Rosa este puternica si fragila totodata dar nu cred ca jignim cu ceva marea actrita daca declaram ca este ajutata putin de mai tanarul sau partener pe ecran. Pentru primul sau rol la cinema, Ibrahima Gueye impresioneaza, iradiaza si complicitatea dintre cei doi este complet palpabila.

Poate totul merge putin cam repede, spre deosebire de roman. Insa nu conteaza, ii iubim prea mult pe Romain Gary si pe Sophia Lauren. Nu putem decat aprecia rezultatul final.