Unul dintre obiectivele multora din viață este să își ia carnetul de șofer. E un lucru grozav. Chiar și eu l-am luat imediat ce am făcut vârsta necesară. Problema e că foarte mulți se mulțumesc cu atât și nu conduc vreodată. Eu mă bucur, mai puține accidente, însă în acest articol vreau să vă povestesc despre o experiență a mea și anume, următorul pas după ce ai luat carnetul de șofer.

Mă refer la primul drum cu mașina, în care ești tu singurel. Este un sentiment foarte pătrunzător și puternic. Pe mine m-a luat cu emoții, până am ieșit din parcare, apoi parcă am uitat de mine. Am fost cuprins de cu totul alte gânduri, ba chiar am uitat și de propriile probleme.

Cum conștientizam că nu sunt un șofer atât de bun, am ales să conduc seara, ba chiar noaptea. Ce să zic, era imediat după examen. Poate că nu conduceam atât de rău, însă am vrut să mai exersez, asta nu are cum să facă rău, nu?

Am urcat în mașină, am pornit motorul, centura și am plecat. E un Logan pe benzina. Simplă mașina, ieftin de întreținut și nu plâng dacă o ating de ceva parcând. Decât dacă e vreun audi mai scump ca apartamentul în care stau. Să revenim. Am uitat de toate problemele odată ce am ajuns pe strada principală. Am mers încet, e o zonă cu multe treceri de pietoni, apoi am accelerat. Mi-a părut atât de relaxant fără un instructor sau polițist lângă mine. Nu am mers prea mult, am făcut doar o tură de oraș și am revenit acasă. M-am simțit.. împlinit.

Este un sentiment care ar trebui să-l simtă fiecare dintre noi. Condusul este mai relaxant decât credeam. Am așteptat următoarea zi cu nerăbdare, să mai fac o tură, deși aveam unele emoții legate de circulația din oraș.