Intr-un orasel din Senegal, doi frati cu caracter total opus nu sunt de acord cu casatoria copiilor lor. Doua viziuni diferite asupra lumii se infrunta, una moderata, alta radicala. Tinerii Nafi si Tokara viseaza sa plece sa studieze la Dakar, in capitala si sa se modernizeze putin.

In timp ce o amenintare extremista este din ce in ce mai prezenta, cei doi indragostiti sunt nevoiti sa isi gaseasca un drum in viata pentru a se emancipa departe de conflictele adultilor.

La malul fluviului Senegal, in nordul tarii, viata curge lin in aparenta in oraselul Yonti. Prima persoana pe care o intalnim in film este Tierno: este un barbat bolnav, slabit, insa, inainte de toate, este imamul orasului si el este cel care celebreaza nuntile.

Atunci cand, in timpul unei nunti, Ousmane anunta nunta inevitabila dintre Tokara, fiul sau si Nafi, fiica lui Tierno, incepem sa ne intrebam daca acest calm perceput inca de la inceput nu se va transforma in scurt timp in furtuna. In realitate, Ousmane este fratele lui Tierno, drept urmare cei doi care vor sa se casatoreasca sunt verisori. In plus, Tierno considera ca fiica este mult prea tanara pentru casatorie. De altfel, Ousmane si Tierno vor face tot ce le sta in putere ca nunta dintre cei doi sa nu aiba loc.

In Senegal, in jur de 90% din populatie este de confesiune musulmana insa, spre deosebire de vecina Mali, este o tara care, nu a trecut prin chinurile unui islam violent, unui islam terorist, intolerant. In plus, timp de 20 de ani, intre 1960-1980, Senegal a avut un presedinte catolic, Leopold Sedar Senghor.

De mai multi ani deja, filmele africane vin cel mai adesea din Maghreb sau din Africa neagra. Apreciem in special aparitia unui nou realizator senegalez al carui prim lung metraj, Nafi’s Father, este extrem de frumos din punct de vedere estetic si extrem de interesant in contextul actual.