Diferențele dintre Samsung Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra

Samsung tocmai a anuntat in mod oficial gama Galaxy S20. Compusa din trei modele, versiunea Ultra se vrea a fi mai premium decat cele trei modele. Insa care sunt diferentele dintre S20+ si Galaxy S20 Ultra ? La fel ca in fiecare an, Samsung isi prezinta noutatile in cadrul MWC (care a fost anulat in acest an din cauza infectiei cu coronavirus) insa nu renunta la lansarea celor trei modele din gama S20. In 2020 constructorul are in vedere lansarea a numai putin de patru modele. Gama Galaxy S este declinata in trei modele: S20, S20+ si S20 Ultra. Galaxy Z Flip a fost oficializat de curand.

La prima vedere, Galaxy S0+ se distinge de Galaxy S20 Ultra prin formatul sau. Insa, in afara de marimea ecranului, care sunt diferentele dintre cele doua telefoane premium ? Pe scurt, S20 Ultra reia cele mai bune atuuri ale lui S20+ si se doteaza cu tehnologii suplimentare, in special in privinta domeniului foto. Evident, acest lucru implica un pret mai ridicat.

Design si ecran. La fel ca si S20 si S20+, versiunea S20 Ultra beneficiaza de o carcasa din sticla, bineinteles premium. Marginile sunt rotunjite, asemeni modelelor S10 si S10+ si designul este similar modelelor Note 10 si Note 10 Plus. Atata S20 cat si S20+ adopta o perforatie pe ecran, perforatie adoptata pe modelel cu stylus initial. O alta schimbare adoptata tot de la Galaxy Note 10 si 10+ este dispunerea butoanelor fizice in partea laterala stanga. Ambele telefoane adopta un modul foto impozant in partea dorsala, in coltul superior stanga. Adevarul e ca este destul de dificil sa multiplici senzorii foto fara ca designul sa aiba de suferit. In cele din urma, certificarea IP68 incheie lista similaritatilor dintre aceste doua modele.

Sistem de exploatare. Samsung a reusit sa inteleaga in cele din urma cat este de important software-ul in ceea ce priveste experienta de utilizare. S20+ si S20 Ultra adopta un One UI in cadrul versiunii 2.0 bazate pe Android 10Q.

Comparativ al performantelor. Daca S20+ si S20 Ultra prezinta cateva diferente din punct de vedere estetic, mostenesc o fisa tehnica comuna. In Europa Samsung opteaza pentru un Exynos 990 cuplat la 12 GB RAM. S20+ este propus in doua versiuni, 128 GB si 256 GB. Modelul Ultra este disponibil in cu aceeasi capacitate de stocare in versiunea standard. Insa, in cazul lui Ultra va exista si o varianta de 512 GB.