În ziua de astăzi totul se rezumă la detalii, chiar și în momentul în care cumpărăm o pâine trebuie să alegem din 5 feluri, albe. Pâinea neagră e nesănătoasă pentru mine, nu o văd noaptea la calulator. Pentru început aș spune despre mediul online, unde orice comandă dată, fie că e o lamă de barbierit, fie un laptop, e necesar să ne uităm la detalii, să citim păreri și să verificăm specificațiile pe site-ul producătorului. De multe ori sunt erori, iar sentimentul nu e prea plăcut când ai plătit pentru ceva ce nu vroiai.

Detaliile sunt importante la alimente, mai ales dacă suntem alergici la ceva anume, la mașini, pot avea probleme ascunse, chiar și la facturi. De multe ori se adaugă taxe de genul întreținerea rețelei sau controlul contorului, deși nu a venit nimeni la tine. Dacă suni la ei apari ca verificat, dar nu au nici un act cu semnătura ta pe el. A fost recent cu gazul așa ceva, 98% din teritoriul țării nu a fost verificat, deși lumea a plătit acea verificare. Cine a fost deștept, a avut de câștigat, în instanță.

Detaliile pot fi importante și în gastronomie, desigur, aici sunt altfel de detalii, dar o mâncare servită frumos, sigur ar atrage atenția. Cele mai importante detalii la care trebuie să avem grijă sunt cele care țin de personalitatea noastră, de fizicul nostru. Trebuie să reacționăm frumos, să fim îngrijiți, chiar și o tunsoare poate atrage critici, chiar și un fir rebel poate crea o părere despre noi.

Lumea e atât de falsă, totul ține de aparențe, de aceasta trebuie să avem grijă de cum arătăm și vorbim. Sunt detalii micuțe care pot ruina o șansa mare, totul depinde de angajator și domeniul în care aplicăm. Un programator sigur nu trebuie să arate extraordinar, decât dacă e o firmă importantă și angajații trebuie să păstreze imaginea firmei, dar un loc de muncă în resurse umane, sigur necesită o mare atenție.