Lumea începe încetul cu încetul să deschidă ochii, să observe și să ia atitudine cu privire la toate rahaturile pe care le face zilnic statul din România însă mizeriile continuă.

Am luat parte în ultima vreme la mai multe evenimente ciudate. ANAF-ul a început să verifice și să închidă la greu magazine și nu numai pentru doar câțiva lei nedeclarați în timp ce alții fură milioane de euro fără să-i vadă cineva. După ce s-a potolit puțin ANAF-ul cu suspendările, statul a început să impoziteze până și bacșișul (cum nu ar fi suficient că oamenii plătesc deja sume catastrofale către ei) într-un final anulând treaba cu bacșișul.

După ce s-au dus și astea a mai urmat o lovitură de bătaie de joc a statului. Asociația Salvați Copiii a propus dublarea alocației iar o mare parte din voturi, aproape toate, au fost negative adică împotriva majorării alocației copiilor însă după ce numele și email-urile lor au fost făcute publice și împrăștiate pe tot internetul legea a mai fost votată încă o dată, de data aceasta toți parlamentarii fiind de acord cu mărirea alocațiilor.

Încă stau și mă gândesc cât timp își va mai bate joc de noi statul român în halul acesta. Oare când oamenii vor începe să ia atitudine, să iasă în stradă, să lupte în încercarea de a schimba ceva în bine atât pentru noi cât și pentru generațiile următoare? Aș vrea să ies la cât mai multe proteste, să particip și să mă implic însă nu prea am la care pentru că nu se fac! Am avut odată tentativa de a crea eu însumi un astfel de protest însă riscam să intru într-o belea mai mare decât mine fiind în totală necunoștință de cauză cu privire la organizarea protestelor. Încă mai cred că România se poate schimba, trebuie doar să vrem și să facem ceva în privința asta!