În primul și în primul rând, a te bucura de prezent înseamnă să trăiești cât mai conștient concentrându-te pe ceea ce faci în prezent ci nu pe acțiunile din trecut (cel mai probabil regrete) dar nici pe așteptările din viitor (care s-ar putea să nu se îndeplinească deci iar regrete).

Cel mai simplu exemplu, pe care toți l-ați trăit ar fi frica de pierderea unei persoane sau a unui obiect. Știți sentimentul pe care-l aveți după ce ați muncit mult pentru un obiect, l-ați cumpărat iar apoi a apărut frica de pierdere? ”Mi-am luat o mașină scumpă dar hai să-i pun și o alarmă ca să nu mi-o fure.” Sau atunci când sunteți în sfârșit cu fata la care visați de multă vreme și vă e frică să nu vă înșele sau să vă despărțiți ca ea să fie cu altcineva. Da, asta înseamnă să nu te bucuri de prezent ci să trăiești în frică. În frica de pierdere.

Pentru a te bucura de prezent trebuie pur și simplu să trăiești în prezent, nu în trecut și nici în viitor. Alt exemplu, nu vi s-a întâmplat să mergeți dintr-o cameră în alta pentru a lua ceva și când ajungeți acolo să uitați de ce ați venit? Da, și asta reprezintă non-trăirea în prezent (da, sună foarte dubios, nu știu dacă există acel cuvânt).

În încheiere vă recomand ca atunci când aveți ceva, fie că vorbim de un obiect, de o stare anume, de un job mai bun, de bani, de o relație sau de orice altceva vă mai place să vă bucurați cât mai mult de asta și să nu trăiți în frica de pierdere. Dacă ai un job să nu-ți fie frică că-l vei pierde, dacă vei trăi conștient și vei munci mult sigur nu o să-l pierzi. La fel și în celelalte exemple.