Apple iPhone 9 (SE2) – design, caracteristici și preț

Un nou iPhone sub 500 de euro? Apple ar trebui sa lanseze in acest inceput de an un nou iPhone. Supranumit iPhone SE 2 sau iPhone 9, acesta ar trebui sa conjuge vechiul design si compozanti recenti pentru a propune un smartphone la un pret mai degraba agresiv.

Care este designul lui iPhone 9 ? Toate zvonurile din jurul lui iPhone 9 vorbesc despre o reutilizare a design-ului lui iPhone 8. Cea mai mare scurgere de informatii a fost publicata pe OnLeaks si permite descoperirea design-ului acestui iPhone prin intermediul mai multor imagini. Ca si iPhone 8, iPhone 9 integreaza un ecran de 4,9inch cu margini generoase in partea de sus si jos. Partea dorsala gazduieste un singur senzor foto. Un element care a disparut completdin gama iPhone 11 in 2020. Partea dorsala ar trebui sa fie din plastic sau din sticla pentru a putea permite incarcarea fara fir insa inca nu se stie daca Apple va aplica acelasi efect doar pe iPhone 11 pentru a crea o gama coerenta sau nu.

La fel ca si predecesorul sau, iPhone 9 dispune de particularitatea de a a propune compozanti de ultima generatie alaturi de un design mai vechi. In cazul nostru, acest lucru inseamna ca iPhone 9 va fi dotat cu un procesor Apple A13 Bionic, regasit si pe iPhone 11. Speram ca acest lucru ii va permite lui iPhone 9 sa beneficieze de o autonomie excelenta, la fel ca iPhone 11. Ecranul va fi unul LCD IPS de 4,7inch cu o rezolutie de 1280X720 pixeli care ar trebui sa ii garanteze acestui smartphone excelente performante de joc si in cazul celor mai gurmande jocuri de pe platforma.

Pretul de vanzare al lui Iphone 9 ar trebui sa fie unul din caracteristicile cheie ale acestuia. Conform zvonurilor, acesta va fi lansat la un pret sub 500 de euro in Europa. In orice caz, ar trebui sa inlocuiasca iPhone 8 in gama Apple. Acesta este comercializat la un pret de 539 de euro pentru versiunea de 54GB.

Cand va fi anuntat iPhone 9 ?  Toate zvonurile indica o conferinta organizata in luna martie cu o productie care ar trebui sa inceapa in februarie. Insa epidemia cu coronavirus a redus productia, in special la Foxconn si aceasta prezentare oficiala ar trebui sa fie amanata de catre Apple.